Skip to content
HOME
DIETA
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PRZEPISY
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PLAN ŻYWIENIOWY
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA WEGAŃSKA
DIETA PAELO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KETO
DIETA NISKIE IG
DIETA DUKANA
DIETA DASH
DIETA BEZGLUTENOWA
WSPARCIE
Instagram
Facebook-f
Twitter
Toggle the button to expand or collapse the Menu
HOME
DIETA
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PRZEPISY
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PLAN ŻYWIENIOWY
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA WEGAŃSKA
DIETA PAELO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KETO
DIETA NISKIE IG
DIETA DUKANA
DIETA DASH
DIETA BEZGLUTENOWA
WSPARCIE
Pieczony Łosoś
z Warzywami i Ziołami
składniki
Dzieci (0-12 lat):
100 g filetu z łososia
1 mała cukinia
1/2 czerwonej papryki
1 mały pomidor
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sok z 1/4 cytryny
Szczypta soli, pieprzu, suszone oregano
Gramatura całkowita:
~300 g
Młodzież (13-18 lat):
200 g filetu z łososia
1 duża cukinia
1 czerwona papryka
2 pomidory
1 łyżka oliwy z oliwek
Sok z 1/2 cytryny
Szczypta soli, pieprzu, suszone oregano
Gramatura całkowita:
~600 g
Dorośli (19-50 lat):
200 g filetu z łososia
1 duża cukinia
1 czerwona papryka
2 pomidory
1 łyżka oliwy z oliwek
Sok z 1/2 cytryny
Szczypta soli, pieprzu, suszone oregano
Gramatura całkowita:
~600 g
Seniorzy (50+ lat):
100 g filetu z łososia
1 mała cukinia
1/2 czerwonej papryki
1 mały pomidor
1 łyżeczka oliwy z oliwek
Sok z 1/4 cytryny
Szczypta soli, pieprzu, suszone oregano
Gramatura całkowita:
~300 g
Przygotowanie
Przygotowanie ryby:
Filet z łososia umyj i osusz.
Skrop sokiem z cytryny.
Dopraw solą, pieprzem i oregano.
Przygotowanie warzyw:
Cukinię, paprykę i pomidory umyj i pokrój w plastry lub kostkę.
W misce wymieszaj warzywa z oliwą, solą, pieprzem i oregano.
Pieczenie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułóż warzywa, a na nich łososia.
Piecz przez około 20 minut (dla dzieci i seniorów) lub 25 minut (dla młodzieży i dorosłych), aż ryba będzie upieczona, a warzywa miękkie.
Podanie:
Przełóż danie na talerze.
Możesz ozdobić świeżą bazylią lub natką pietruszki.
Gotowe!
Smacznego!
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzieci (0-12 lat):
Kaloryczność:
350 kcal
Białko:
25 g
Tłuszcze:
18 g (w tym nasycone: 3 g)
Węglowodany:
15 g
Błonnik:
5 g
Sód:
200 mg
Młodzież (13-18 lat):
Kaloryczność:
700 kcal
Białko:
50 g
Tłuszcze:
36 g (w tym nasycone: 6 g)
Węglowodany:
30 g
Błonnik:
10 g
Sód:
400 mg
Dorośli (19-50 lat):
Kaloryczność:
700 kcal
Białko:
50 g
Tłuszcze:
36 g (w tym nasycone: 6 g)
Węglowodany:
30 g
Błonnik:
10 g
Sód:
400 mg
Seniorzy (50+ lat):
Kaloryczność:
350 kcal
Białko:
25 g
Tłuszcze:
18 g (w tym nasycone: 3 g)
Węglowodany:
15 g
Błonnik:
5 g
Sód:
200 mg
Fill the form & connect with me –
[wpforms id=”295″]