składniki

Dzieci (0-12 lat):

  • 1 mały croissant pełnoziarnisty (~50 g)
  • 1/4 awokado (~30 g)
  • 1 jajko
  • Gramatura całkowita: ~130 g

Młodzież (13-18 lat):

  • 1 duży croissant pełnoziarnisty (~80 g)
  • 1/2 awokado (~60 g)
  • 1 jajko
  • Gramatura całkowita: ~200 g

Dorośli (19-50 lat):

  • 1 duży croissant pełnoziarnisty (~80 g)
  • 1/2 awokado (~60 g)
  • 1 jajko
  • Gramatura całkowita: ~200 g

Seniorzy (50+ lat):

  • 1 mały croissant pełnoziarnisty (~50 g)
  • 1/4 awokado (~30 g)
  • 1 jajko
  • Gramatura całkowita: ~130 g

Przygotowanie

Pełnoziarnisty croissant z awokado i jajkiem to elegancka wersja klasycznego śniadania, z francuskim akcentem i zdrowymi składnikami.

  1. Przekrój croissant na pół i lekko podpiecz w piekarniku lub tosterze.
  2. Pokrój awokado i nałóż na połówki croissanta.
  3. Ugotuj jajko na miękko lub w koszulce i połóż na awokado.
  4. Gotowe! To luksusowe, a jednocześnie zdrowe śniadanie, pełne zdrowych tłuszczów i białka.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Dzieci (0-12 lat):

  • Kaloryczność: 270 kcal
  • Białko: 7 g
  • Tłuszcze: 17 g (w tym nasycone: 4 g)
  • Węglowodany: 20 g
  • Błonnik: 3 g
  • Sód: 200 mg

Młodzież (13-18 lat):

  • Kaloryczność: 460 kcal
  • Białko: 12 g
  • Tłuszcze: 26 g (w tym nasycone: 6 g)
  • Węglowodany: 40 g
  • Błonnik: 6 g
  • Sód: 400 mg

Dorośli (19-50 lat):

  • Kaloryczność: 460 kcal
  • Białko: 12 g
  • Tłuszcze: 26 g (w tym nasycone: 6 g)
  • Węglowodany: 40 g
  • Błonnik: 6 g
  • Sód: 400 mg

Seniorzy (50+ lat):

  • Kaloryczność: 270 kcal
  • Białko: 7 g
  • Tłuszcze: 17 g (w tym nasycone: 4 g)
  • Węglowodany: 20 g
  • Błonnik: 3 g
  • Sód: 200 mg