składniki

Dzieci (0-12 lat):

  • 30 g płatków owsianych
  • 100 ml mleka kokosowego (lekko rozcieńczonego)
  • 1/4 mango (~40 g)
  • Gramatura całkowita: ~170 g

Młodzież (13-18 lat):

  • 50 g płatków owsianych
  • 150 ml mleka kokosowego (lekko rozcieńczonego)
  • 1/2 mango (~80 g)
  • Gramatura całkowita: ~280 g

Dorośli (19-50 lat):

  • 50 g płatków owsianych
  • 150 ml mleka kokosowego (lekko rozcieńczonego)
  • 1/2 mango (~80 g)
  • Gramatura całkowita: ~280 g

Seniorzy (50+ lat):

  • 30 g płatków owsianych
  • 100 ml mleka kokosowego (lekko rozcieńczonego)
  • 1/4 mango (~40 g)
  • Gramatura całkowita: ~170 g

Przygotowanie

Słodka, egzotyczna owsianka z mlekiem kokosowym i mango to śniadanie pełne azjatyckich inspiracji. To połączenie kremowej konsystencji owsianki z tropikalnym smakiem.

  1. Zagotuj mleko kokosowe i dodaj płatki owsiane. Gotuj przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
  2. Pokrój mango w kostkę, aby dodać owsiance słodki, tropikalny smak.
  3. Po ugotowaniu owsianki, przełóż ją do miseczki i dodaj mango na wierzch.
  4. Gotowe! Proste, kremowe i słodkie śniadanie, które przeniesie Cię w klimat egzotycznych plaż.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Dzieci (0-12 lat):

  • Kaloryczność: 220 kcal
  • Białko: 4 g
  • Tłuszcze: 9 g (w tym nasycone: 6 g)
  • Węglowodany: 32 g
  • Błonnik: 4 g
  • Sód: 30 mg

Młodzież (13-18 lat):

  • Kaloryczność: 410 kcal
  • Białko: 8 g
  • Tłuszcze: 15 g (w tym nasycone: 10 g)
  • Węglowodany: 65 g
  • Błonnik: 8 g
  • Sód: 60 mg

Dorośli (19-50 lat):

  • Kaloryczność: 410 kcal
  • Białko: 8 g
  • Tłuszcze: 15 g (w tym nasycone: 10 g)
  • Węglowodany: 65 g
  • Błonnik: 8 g
  • Sód: 60 mg

Seniorzy (50+ lat):

  • Kaloryczność: 220 kcal
  • Białko: 4 g
  • Tłuszcze: 9 g (w tym nasycone: 6 g)
  • Węglowodany: 32 g
  • Błonnik: 4 g
  • Sód: 30 mg