Skip to content
HOME
DIETA
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PRZEPISY
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PLAN ŻYWIENIOWY
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA WEGAŃSKA
DIETA PAELO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KETO
DIETA NISKIE IG
DIETA DUKANA
DIETA DASH
DIETA BEZGLUTENOWA
WSPARCIE
Instagram
Facebook-f
Twitter
Toggle the button to expand or collapse the Menu
HOME
DIETA
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PRZEPISY
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PLAN ŻYWIENIOWY
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA WEGAŃSKA
DIETA PAELO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KETO
DIETA NISKIE IG
DIETA DUKANA
DIETA DASH
DIETA BEZGLUTENOWA
WSPARCIE
Wrapy z Sałatą,
Fasolą i Awokado
składniki
Dzieci (0-12 lat):
1 pełnoziarnista tortilla
50 g czerwonej fasoli z puszki (odsączonej)
1/4 dojrzałego awokado
1 liść sałaty
1 łyżeczka soku z limonki
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~200 g
Młodzież (13-18 lat):
2 pełnoziarniste tortille
100 g czerwonej fasoli (odsączonej)
1/2 dojrzałego awokado
2 liście sałaty
1 łyżka soku z limonki
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~400 g
Dorośli (19-50 lat):
2 pełnoziarniste tortille
100 g czerwonej fasoli (odsączonej)
1/2 dojrzałego awokado
2 liście sałaty
1 łyżka soku z limonki
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~400 g
Seniorzy (50+ lat):
1 pełnoziarnista tortilla
50 g czerwonej fasoli (odsączonej)
1/4 dojrzałego awokado
1 liść sałaty
1 łyżeczka soku z limonki
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~200 g
Przygotowanie
Przygotowanie składników:
Odsącz fasolę z zalewy i przepłucz.
Awokado pokrój w plastry.
Sałatę umyj i osusz.
Składanie wrapa:
Podgrzej tortillę, aby była elastyczna.
Na środku tortilli ułóż liść sałaty.
Dodaj fasolę i plastry awokado.
Skrop sokiem z limonki.
Dopraw szczyptą soli i pieprzu.
Zwijanie:
Zawiń tortillę, składając boki do środka i zwijając od dołu.
Podanie:
Przekrój wrapa na pół.
Podawaj od razu.
Gotowe!
Smacznego!
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzieci (0-12 lat):
Kaloryczność:
250 kcal
Białko:
7 g
Tłuszcze:
10 g (w tym nasycone: 2 g)
Węglowodany:
32 g
Błonnik:
10 g
Sód:
200 mg
Młodzież (13-18 lat):
Kaloryczność:
500 kcal
Białko:
14 g
Tłuszcze:
20 g (w tym nasycone: 4 g)
Węglowodany:
64 g
Błonnik:
20 g
Sód:
400 mg
Dorośli (19-50 lat):
Kaloryczność:
500 kcal
Białko:
14 g
Tłuszcze:
20 g (w tym nasycone: 4 g)
Węglowodany:
64 g
Błonnik:
20 g
Sód:
400 mg
Seniorzy (50+ lat):
Kaloryczność:
250 kcal
Białko:
7 g
Tłuszcze:
10 g (w tym nasycone: 2 g)
Węglowodany:
32 g
Błonnik:
10 g
Sód:
200 mg
Fill the form & connect with me –
[wpforms id=”295″]