Skip to content
HOME
DIETA
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PRZEPISY
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PLAN ŻYWIENIOWY
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA WEGAŃSKA
DIETA PAELO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KETO
DIETA NISKIE IG
DIETA DUKANA
DIETA DASH
DIETA BEZGLUTENOWA
WSPARCIE
Instagram
Facebook-f
Twitter
Toggle the button to expand or collapse the Menu
HOME
DIETA
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PRZEPISY
DIETA BEZGLUTENOWA
DIETA DASH
DIETA DUKANA
DIETA KETO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA NISKIE IG
DIETA PAELO
DIETA WEGAŃSKA
PLAN ŻYWIENIOWY
DIETA KWAŚNIEWSKIEGO
DIETA WEGAŃSKA
DIETA PAELO
DIETA KOPENHASKA
DIETA KETO
DIETA NISKIE IG
DIETA DUKANA
DIETA DASH
DIETA BEZGLUTENOWA
WSPARCIE
Meksykański Dip Jogurtowy
z Papryką i Kuminem
składniki
Dzieci (0-12 lat):
150 g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~200 g
Młodzież (13-18 lat):
300 g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~400 g
Dorośli (19-50 lat):
300 g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~400 g
Seniorzy (50+ lat):
150 g jogurtu naturalnego niskotłuszczowego
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
Szczypta soli i pieprzu
Gramatura całkowita:
~200 g
Przygotowanie
Przygotowanie składników:
Papryki umyj i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Mieszanie dipu:
W misce połącz jogurt naturalny z pokrojoną papryką.
Dodaj kmin rzymski, słodką paprykę, sól i pieprz.
Dokładnie wymieszaj.
Chłodzenie:
Wstaw dip do lodówki na około 15 minut, aby smaki się przegryzły.
Podanie:
Podawaj dip z warzywnymi pałeczkami, pełnoziarnistymi chipsami lub jako dodatek do innych przekąsek.
Gotowe!
Smacznego!
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Dzieci (0-12 lat):
Kaloryczność:
100 kcal
Białko:
7 g
Tłuszcze:
2 g (w tym nasycone: 1 g)
Węglowodany:
12 g
Błonnik:
2 g
Sód:
150 mg
Młodzież (13-18 lat):
Kaloryczność:
200 kcal
Białko:
14 g
Tłuszcze:
4 g (w tym nasycone: 2 g)
Węglowodany:
24 g
Błonnik:
4 g
Sód:
300 mg
Dorośli (19-50 lat):
Kaloryczność:
200 kcal
Białko:
14 g
Tłuszcze:
4 g (w tym nasycone: 2 g)
Węglowodany:
24 g
Błonnik:
4 g
Sód:
300 mg
Seniorzy (50+ lat):
Kaloryczność:
100 kcal
Białko:
7 g
Tłuszcze:
2 g (w tym nasycone: 1 g)
Węglowodany:
12 g
Błonnik:
2 g
Sód:
150 mg
Fill the form & connect with me –
[wpforms id=”295″]